fbpx

Af Louise Nabe-Altmann
Doula og stifter af Doula in a box

Jeg har mere end én gang hørt, at fædre/fødselspartnere har følt sig en anelse på sidelinien, når deres kvinde lå og havde veer. For hvad kan man stille op? Man kan nusse og trøste og give moralsk opbakning, og det har sandelig også sin berettigelse. Men kunne det ikke være rart med noget håndgribeligt, som kunne hjælpe den fødende igennem smerterne? Få sat lidt fut i en fødsel, som er gået i stå? Få lidt styr på en ve-storm som går amok og får babymama til at skrige efter en epidural, selvom hun egentlig ikke ønsker den? Sådan tænkte jeg, da jeg som doula, på grund af coronasituationen, ikke måtte komme med til en skøn families fødsel i april 2020. Jeg havde så mange redskaber, som jeg kunne bruge og det var frustrerende ikke at kunne være behjælpelig med noget. Jeg kom også til at tænke på faderen, som jeg ville lære alle mine tricks under fødslen, så han havde flere redskaber at støtte op om sin hustru med.

Heldigvis findes en masse naturlige akupressurpunkter som din partner kan hjælpe med både før og under fødslen.

Her er 3 punkter som er guld værd at kende!

 

Milt 6.

Et alsidigt punkt, som er alle hunkønsvæsners ven. Det er et punkt som støtter op om mange kvinderelaterede ting, som menstruation, hormoner, overgangsalder, fødsel etc. Det er et kraftfuldt punkt, som man IKKE anbefaler bliver brugt i graviditeten, før efter uge 37.

Er du nået så langt i graviditeten, at det er blevet tid til at fødselsmodne lidt, så er Milt 6 et glimrende punkt at arbejde på. Der findes flere fødselsmodnende punkter, og dem kan du finde i Doula in a Box. Der er nemlig et helt tema til fødselsmodning, så du kan tage sagen i egen hånd eller endnu bedre, sætte din partner i gang med opgaven.

Punktet giver også energi, er vestimulerende og smertestillende og så kan det bruges hvis du, som gravid eller fødende er urolig, nervøs eller ligefrem stresset.

Pericardium 6

Et andet skønt akupressurpunkt, som I støder på i Doula in a Box’s første tema ‘Ro og blid forberedelse’ er Pericardium 6, som med sin afslappende og beroligende virkning er et rart punkt at stimulere i graviditeten. Lider den kommende mama af kvalme, er det også på dette punkt at der skal sættes ind. Hvis mor er bekymret og bange for den forestående fødsel er det ligeledes et super punkt at arbejde på, da det hjælper med at afslappe sindet og dæmpe nervøsitet. Måske så meget at hun kommer til at sove meget bedre.

Hjerte 7

Punktet Hjerte 7 er endnu et punkt i temaet ‘Ro og blid forberedelse’.

Hjerte 7 er et superpunkt som kan benyttes allerede tidligt i graviditeten. Det dæmper frygt og bekymringer. Om det så er angsten for at miste det lille foster i den spæde begyndelse, eller om det er angst for selve fødslen, kan Hjerte 7 bruges. Punktet kan også bruges akut til at opnå en afslappende virkning, hvis du, som gravid, oplever uro og panik. Punktet er smertelindrende og beroligende og går derfor igen igennem flere temaer. Tilmed kan det hjælpe dig til at sove bedre.

Momunity Rabat

Har du lyst til at få fingrene i Doula in a Box, er der 15% rabat at hente igennem Momunity her. Jeg håber du får stor glæde af kortene. God fornøjelse og rigtig god fødsel.

Om Doula in a Box

Doula in a Box kom sig af fødslen i 2020 som jeg ikke kunne deltage i. Doula in a box er en guide og mini-kursus i akupressur i graviditeten og til fødslen. Med dette sæt akupressurkort kan I selv trykke på udvalgte punkter, som er supergode inden og under fødsel. Der er redskaber til flere forskellige scenarier under en fødsel, så det er bare med at komme i gang med at trykke. Samtidig kan I være tætte og intime og fødselspartneren kan give den fødende et ordenligt skud oxytocin, som er det ultimative fødehormon. I akupressurkortene fra Care for Birth er der hele 9 temaer. De to af dem er til brug inden fødslen, de resterende til selve fødslen. I kortsættet findes en lille og overskuelig guide, som fortæller jer lidt om akupressur og hvor punkterne præcis kan findes. Billederne på selve kortene hjælper jer også med at ramme de rigtige punkter, og så fortæller de jer hvad det enkelte punkt kan. Bliv godt forberedt inden fødslen og giv fødselspartneren en mulighed for at kunne spille en større rolle på fødestuen. Udvalgte akupressurpunkter der stimuleres under fødslen kan virke smertestillende og på andre måder fordrende for fødslen OG så giver de jer som fødende par en fin og længerevarende intim kontakt, som booster den fødendes fødehormon, oxytocin.

 

Punkterne i 'Doula in a box' baserer sig på den velkendte lære om akupressur. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så er du med i lodtrækningen om et års medlemskab af Momunity (værdi 299 kr.)