fbpx

Tegnefilm, pizza, is, skattejagt.. Det gik lige i hjertet på alle fem unger. Vores samarbejde med Visitnordsjælland, #baredanmark, bringer os vidt omkring. Denne gang skulle vores mega flinke, unge kontaktperson Andreas udtænke den perfekte lørdag for to familier, og han har altså ingen børn, men man må sige at han ramte den lige i røveren alligevel 😉 Vores børn er ml. 3 og 8 år, og kunne være med på alt det vi skulle.

 

Boss baby med vores Bossbabies

Vi startede ved Kulturhavn Gilleleje, som dækker over flere skønne ting. Det er et kulturhus der rummer både bibliotek, biograf, restaurant, og mulighed for afholdelse af koncerter, foredrag m.m. Vi kom for bio og mad 😉 Vi skulle se filmen Boss Baby 2, som alle ungerne har set forløberen til. De var helt opslugt, og filmen gik også rent ind hos de voksne. Den handler om, at brødrene fra 1’eren er blevet voksne, den ene er blevet far, den anden er en succesfuld forretningsmand – gæt selv hvem 😉 Pludselig får Babycorp brug for gutterne igen, så de får lov at blive børn igen for en kort bemærkning for at redde dagen. Efter filmen sagde Alban på 6 år: ”Jeg var lige ved at græde der til sidst. Jeg blev så lykkelig!”

Mama Mia, for en pizza!

Efter filmen tog vi en omgang lækre italienske pizzaer på Bolværket som ligger lige ved. Det er virkelig, VIRKELIG lækre pizzaer, og vi skulle hilse at sige at vi altid er på jagt efter en ægte hvid pizza der kan noget. De her kunne noget. Vi nød både en vegetar pizza (med suuuper lækker trøffelolie), nogle hvide makkere og ikke mindst pepperoni og margerita til ungerne. For det ved de jo hvad er. Eller.. Den ene af de tilstedeværende familier spiser noget mere pizza end den anden. De unger kender en god pizza når de smager den 😉

 

Tak for mad, Bolværket !

Skattejagt på havnen

Næste punkt på dagsordenen var en skattejagt omkring havnen. Her kunne vi både komme omkring og nyde lidt Gillelejestemning men også deltage i en konkurrence ved at besvare spørgsmålene.. Du finder det her, og så kan du printe det ud inden du tager afsted.

Folderen rummer seks små historier med maritime temaer og tilhørende spørgsmål, og et rutekort. Jagten slutter ved Skibshallerne (se åbningstider på Museum Nordsjælland). Her får I gratis entré til museet ved at aflevere det udfyldte ark til personalet! Er alle svar rigtige, vinder I også en lille præmie.   

Det er virkelig en charmerende havn, og selvom det var køligt og let blæsende var solen højt på himlen – det var SÅ smuk en dag! Vi endte nede på stranden, hvor vi besteg stenmolen og kastede sten i vandet. Pigerne gik med hinanden i hånden, de blev enige om at nu var de gode venner. Og mødrene sendte hinanden lykkelige blikke imens tøserne gik i deres egen lille verden langs stranden.

 

Ice Ice, baby

Alle 9 var i godt humør fordi skatten jo venter for enden af regnbuen – og dagens skat blev et besøg hos Gillelejeisen. Oh yes – vi havde på forhånd hørt en del fugle pippe om Gillelejeisen, som bare skulle være noget helt særligt. Og da 8 ud af 9 af os er gedigne isfrådere så gik det rent ind. Ifølge ejeren Anders er hemmeligheden simpelthen, at det som isen hedder, det er også det der er i. Det lyder ret simpelt, og vi tænker stadig over den. Hvad dælen er det så vi er vant til at spise når vi spiser en basic-is? Nå, det smagte i hvert fald af isen fra da mor var dreng, og det siger ikke så lidt. Anders var godt i gang med at forberede Halloweenuhygge og du kan nok godt nå forbi og få en bid af stemningen, (hvis ikke den får en bid af dig først.. ;)). Mens vi stod der og sludrede og slubrede is i os, kom der flere og købte takeaway-is, hvilket vi ikke vidste var en ting før vi så det. Men noget tyder på at Gillelejeisen er de lokales ismand, og vi tænker stadig over om vi ikke liiiige skulle stikke en smutter til Gilleleje igen snart.

Endnu engang takker vi Visitnordsjælland for at sende os drejebogen for den perfekte familiedag. Vi glæder os til næste eventyr!

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så er du med i lodtrækningen om et års medlemskab af Momunity (værdi 299 kr.)