fbpx

Indlægget er skrevet af HulterTbulter – Minna og Pernelle.


Det er altid kreatid hos hulterTbulter, og sommertid er ingen undtagelse! For det gode ved sommerferien er at der er mere tid til krea.

I hulterTbulter er vi vilde med at samle en masse af de skønne ting vi støder på og sætte dem sammen til noget nyt. Enten noget der er smukt eller finurligt eller noget der kan bruges til noget. Uanset hvad man vil lave, er processen lige så vigtig som resultatet. Tænk at have tid til at fordybe sig sammen!

Naturen er storleverandør af kreamaterialer. En god tur til stranden giver ofte mange sten og strandskaller, en tur i skoven giver træstykker og andre skovbundsmaterialer. Så afsted!

Smukke sten i store mængder 

Her må vi advare dig! Det er stærkt vanedannende når man først får fundet rytmen og stilen. Og så er det for alle aldre. Når du skal male på sten, skal du starte med at vaske dem, derefter er det en god ide at dem en gang lak så er stenen lettere at male på. Der er flere måder at male sten på, enten et fint motiv, eller mal smukke farver lad det tørre og skriv et budskab på.

For os voksne (og teens) er dotting på sten så spændende og næsten meditativt. Du skaber med denne teknik smukke mønstre som i udtryk læner sig op ad de kendte Mandala-mønstre. Idéen er at du med akrylmaling laver prikker der skaber et smukt motiv eller mønstre med et værktøj. Der findes nogle lækre værktøjer til det, og så kan du finde dit eget dotting værktøj derhjemme, fx en blyant med viskelæder i enden, viskelæderet giver en super fin stor dot. Du kan også bruge tandstikker, og vatpinde og.. Ja find selv på flere og prøv dig frem! Hæld en smule maling op i låget fra eks mælk eller syltetøjsglas og dyp eks. vatpinden eller tandstikken let i malingen og sæt en dot (altså en prik). Sæt dit mønster så det bliver symmetrisk. Afprøv på et papir først, for at se om dit værkstøj laver den størrelse dot du havde tænkt.

Det er super sjovt. Til at dotte på sten bruger du akrylmaling. Til at male motiver anbefaler vi Posca tuscher, akryl plus malingstuscher eller akrylmaling, sørg for at slutte af med en god lak, så holder stenene sig flotte længere, specielt hvis de ligger ude. HUSK at afprøve lakken et sted du har prøvemalet, så du er sikker på det ikke opløser malingen. 

Krea med Sand

Der er sjovt at lave sandbilleder. Brug en limstift til at tegne med på et stykke papir, drys derefter sand på papiret og når limen er tørret lidt puster du det overskydende sand væk. Har du en rest glimmer kan du blande det i sandet. Du kan også dekorere andre ting med sand. Find et godt syltetøjsglas hvor der kan være et fyrfadslys i. Mal med hvid flydende lim (limlak/skolelim) på glasset i det ønskede mønster og drys sand hen over så det sætter sig i limen. Sæt et fyrfadslys i og stil flere sammen på en bakke. Læg eventuelt andre smukke strandfund rundt om på bakken.

Find et bræt og diverse strandfund og en lille spand med sand. Bland limlak i sandet til det bliver en grød (2 dele sand til 1 del lim) og fordel denne grød på brættet og mas let strandfund i og lad det tørre.

Strandskaller og sneglehuse

Strandskaller og snegle er smukke og i sig selv små kunstværker. De er super dekorative og de kan bruges til mange ting. Lav flotte billeder på et stykke malet træ og lim skallerne på i et smukt mønster, du kan også male nogle af skallerne. Har du en gammel billedramme frisker du den nemt op ved at lime strandskallerne på, kombiner evt. med andre skønne ting du har fundet. Du kan lade dem være som de, eller bare vaske dem eller male dem i helt andre farver.

Træskulptur

Skal du en tur i skoven? Prøv at lede efter træstykker der har sjove former og ligner fx. et dyr, et monster eller et insekt. Tag træstykkerne med hjem, de er guld værd på en regnvejrsdag. Sørg for at træet er godt gennemtørret inden du maler på det. Sæt dig med dit træstykke og se hvad du synes det ligner, er der et øje, en snude eller en fod. Brug maling til at male det det ligner endnu tydeligere.

 Et lille univers

Du kan lave et lille univers af de ting du har fra skov og strand. Brug en gammel skål, bakke eller balje. Sæt sand, jord, sten, træstykker, grus, græs, blomster osv. til rette der hvor du har valgt at lave dit lille univers, Hvis du ikke sætter tingene fast, kan du hele tiden lave det om som en lille scene der skifter. Find nu små ting i dit legetøj og tilføj dem til dit univers. Skift dit univers så ofte du vil. Du kan bruge det som et lille studie hvor du kan filme, måske en stopmotion-film (der er altid en app) eller tage billeder og skabe en fortælling.

Lanterne eller vase

Når vi i hulterTbulter holder ferie synes vi det er så vigtigt at gøre noget ekstra ud af hygge ved middagsmaden eller om aftenen når mørket falder på. Vi går i gemmerne og finder servietter med smukke motiver. Det er vigtigt altid at gemme sine ekstra papirservietter da de kan bruges til den smukkeste decoupage. Vi skal lave lanterner/vaser og til det skal vi bruge: brugte rengjorte emballageglas. Syltetøjsglas eller kaffeglas. Du skal også bruge en pensel og hvid flydende lim, en der tørrer klart op, fx. limlak.

Når du skal lave decoupage klipper du et motiv ud af servietten, tager de ekstra lag af så du kun har laget med det farvede motiv tilbage. Kom lim på glasset og kom motivet på og glat det forsigtigt ud med penslen og kom pensel med lim henover motivet igen. Du gentager dette til du synes glasset er som det skal være. Hvis du har ensfarvede servietter, kan du rive dem i små stykker og sætte dem hen over hinanden så det bliver som en collage på glasset. Husk kun at bruge det øverste lag. Du kan afslutte med at vikle snor, garn eller silkebånd omkring toppen af glasset.

Vi håber at vores sommerferieideer har givet inspiration til at tænke de mange smukke ting du møder på din vej ind i kreative hyggelige projekter i haven, på stranden eller til en regnvejrsdag. Du er altid velkommen til at søge inspiration til nye kreative ideer og kreative materialer på vores hjemmeside www.hultertbulter.dk

Mange kreative hilsner

Minna og Pernelle.

 

 

 

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så er du med i lodtrækningen om et års medlemskab af Momunity (værdi 299 kr.)