Idag dukkede der et opslag op i vores “Momunity – Mor i København”-gruppe. Et opslag som vækkede genklang hos mange og samtidig kunne give et smil på læben. Budskabet og historien skal ud, og her har vi fået lov at bringe opslaget i redigeret form. Vi håber du er med på at give budskabet videre ..

Af Heidi Katja Eegholm, d. 19. februar 2019

Jeg er blevet bodyshamet.. OG aldersshamet! Jeg er simpelthen i en alder af 41 år, blevet bodyshamet!
Jeg har idag modtaget en besked på messenger, fra en kvinde jeg ikke har set i årevis. Hun skriver:
“Hej – Du er godt nok blevet tyk. Jeg så dig igår da du kom gående med en barnevogn. Det er vel ikke din baby vel? Jeg var i bil så kunne ikke sige hej.”

Først blev jeg rasende.. Så blev jeg ked af det.. Og så blev jeg simpelthen så glad for at være lige præcis så tyk og gammelmor som jeg er- for jeg er tyk fordi jeg kan lide kage, og fordi jeg har fået verdens lækreste lille baby som igår havde feber – hvilket er en million gange vigtigere, end hvad den usikre madamme synes om mig og mit ydre. Hvad er det med os kvinder? Det sjoveste er sgu at spørgsmålet kommer fra en fuldvoksen dame, der har så meget filter på sine billeder, at jeg næppe kunne genkende hende i virkeligheden..

Derfor vil jeg idag opfordre dig til at sige noget pænt til en anden kvinde – og den kvinde må gerne være dig selv! Jeg nægter ganske enkelt at blive ked af min tykke mave, enorme mælkefyldte bryster, mine tykke lår og min dobbelthage! Jeg har ofte skældt mit spejlbillede ud fordi jeg ikke længere er ligeså slank som da jeg var 20- og særligt det sidste stykke tid, har jeg været en skiderik overfor mig selv. Men fandeme nej du!! Jeg skal lære at elske min lille runde figur, ligeså meget som min fantastiske mand gør – og det starter IDAG🕺!! Så tak til dig (du ved hvem du er), for at sætte tingene i perspektiv. Hendes public service på min figur, har allerede accelleret flere smil end hun havde satset på. Der findes sjovt nok vigtigere ting i mit liv, end hvad du synes om min blege brede røv. Jeg skal elske hele mig – også min tykke mavse!