Image

Mikroeventyr i hele landet!

22. juni 2022

Over 200 mikroeventyr i Danmark

Vi har samlet gode forslag til mikroeventyr i alle de lokale Momunities i hele landet.

Ideen udsprang af ønsket – eller behovet – for at komme ud og opleve Danmark lidt, når ungerne kravler på væggen og forældrene har brug for lidt luftforandring.

Og det blev til et kæmpe oversigtsværk af oplevelser i Danmark. Se alle vores skønne mødres anbefalinger her:

Momunity på mikroeventyr i Eventyrbyen (Nordsjælland)

I samarbejde med Visit Nordsjælland / #Baredanmark og i tråd med jeres forslag besluttede vi at tage på vores første mikroeventyr i Fredensborg.

At tage til Fredensborg by er i sig selv et eventyr med Fredensborg Slot, slotsparken og livgarder som marcherer. Solen skinnede og det var ingen ringere end dronningens fødselsdag som hun fejrede i netop samme by. Alle flag var hejst langs hele gaden ned til slottet, familier gik rundt med flag og politibetjente red på heste, hvilket gjorde oplevelsen endnu mere eventyrlig.

Flere af jer anbefalede at tage på Eghjorten naturlegeplads og på visit Nordsjællands hjemmeside var der netop en god oversigt over naturoplevelser for børn heriblandt naturlegepladsen med bålplads, shelter, toiletter og kæmpe naturområde.

Picnicrygsæk i stedet for varme rugbrødsmadder

At lave madpakker, snacks mm. til 6 børn og 2 mænd er lidt af en opgave, så vi blev anbefalet at besøge Country Market i Fredensborg som ligger lige ved slottet. Country Market er en skøn blanding mellem en markedsplads, cafe og butik. Vi var helt solgt, især Sara som kan bruge timevis i sådan en butik, på at læse alle de små lokale historier til hver vare og kunne købe sig fattig. Marianne har lokale specialvarer i sin butik og havde forberedt en virkelig lækker picnictaske til os. En smart kølerygsæk, fyldt med dug, glas, tallerkener, lækre sandwich, boller, saft og øl til guttermændene. Om sommeren lejer Country Market cykler ud og der er tasken genial! Så vi kommer forbi igen på flere eventyr!

Eghjorten naturlegeplads

Naturlegepladsen lå en kort køretur fra Country Market. Da vi kom frem, søgte vi ind i skoven og fandt den ultimative plet, med både langbord og bålplads. Der er flere sheltere skjult inde i skoven og i midten af pladsen er der legeplads og de fedeste klatretræer man kan forestille sig! Normalt ville vi have skyndt os at fodre børnene af med madpakker, så de får en solid bund før de plager om snobrød og skumfiduser, men den picnicrygsæk var en hel gourmetoplevelse for alle, så børnene glemte hurtigt lækkerierne vi havde med til dessert.

Da vi var ret godt mætte (sandwich+snobrød+skumfiduser galore) slog vi mave ved bålet, mens børnene tegnede på sten. Solen viste sit forårsglade ansigt, og det var virkelig den første dag hvor forårsstemningen sneg sig ind i alle celler. Det var endnu lidt køligt i skyggen, så Sine fortrød hurtigt at hun ikke havde klædt sig lige så praktisk på hjemmefra, så hun lånte Saras Pinewood-sweater og måtte i bilen efter sine overtræksbukser. Det ville ikke være første gang en mor har husket at klæde ungerne godt på, men glemt sig selv på vej ud af døren.. 😉

På forårets første rigtige solskinsdag oplevede vi at Eghjorten Naturlegeplads bliver intet mindre end magisk til sommer, og vi kommer helt sikkert igen!

Discgolf bane midt i skoven

Imens vi var på legepladsen så vi flere familier, par og venner gå rundt og skyde med frisbee, som vi selvfølgelig også måtte prøve! Vi har aldrig prøvet Discgolf, men vi kunne heldigvis låne discs (som man i virkeligheden kalder det) og få scorekort til banen ved Naturskolebygningen. Alle kunne være med, og alle synes det var sjovt. Mændene gik særligt op i det 😉

Læs mere om skovbanen her

Mere plads i dessert-maven

På vej retur til Country Market med taskerne, slog vi vejen forbi Fredensborgs hyggeligste ishus Sørup Is og Kaffestue. Det er nemlig Saras barnsoms-ishus. Her er hun kommet med sin mor og søster hele barndommen og det var en vildt nostalgisk oplevelse for hende at være tilbage. Her kan du både nyde en dejlig gammeldags is eller et stykke hjemmebagt kage i vandkanten sammen med ænder og svaner. Ungerne havde intet problem med at kværne en kæmpe is ovenpå sandwich og snobrød, men de faldt så også alle i søvn på vejen hjem i bilen trætte på oplevelser, frisk luft og lækkerier..

Vil I følge i vores fodspor og gå på mikroeventyr i Fredensborg, så har vi lige skrevet lidt praktiske informationer ned, så det er lige til at gå til <3

Find jeres eget mikro-eventyr lige her:

MIKROEVENTYR-MOMUNITY

Skriv en kommentar

Der er ingen kommentarer, hvad med at skrive først?

Seneste artikler