fbpx

2021 er året for mikroeventyr

Af Sara Rode Hamann

Der bliver kravlet på væggene hjemme hos os, efter et år med nedlukning og minimale kulturelle oplevelser. Svømmehaller, biografer, legeland mm. er lukkede. Mine veninders store børn har en ensformig skoledag foran computeren og savner vennerne og noget at stå op til. Corona har isoleret os fra andre mennesker og begrænset os i vores adfærd i et helt år. Samtidig har situationen også fået os til at mærke efter, hvad der er værdifuldt. Familie, nærvær og de små glimt af lys. Naturen er det eneste frirum vi kan bevæge os ud i og det har i den grad boostet lysten til mikroeventyr.

Udeliv og mikroeventyr vil derfor have vores fokus dette forår. Vi er blevet mere bevidste om, at udeliv er godt for os selv og børnene – ikke at det er raketvidenskab, men ligesom alle de andre fornuftige ting man bør gøre hører dette ofte under kategorien: ”Det har vi ikke tid til”.. Naturen skaber kreativitet, leg og nærvær på en helt særlig måde, ser vi nu. Vi lægger mobilen væk og er sammen.

Mikroeventyr er de sjove oplevelser

Sine og jeg har tilsammen 6 børn og det kan til tider blive lidt for meget et projekt, hvis vi skal ud på tur. Madpakker, drikkedunke, ekstra overtøj, lange køreture mm. En klassiker er også, at vi glemmer os selv i stressen over at gøre alt klar til børnene. Vi får taget for lidt tøj på eller har glemt madpakken til os selv. Derfor har vi fokus på, hvad der skal til, for at vi mødre også kommer ud i naturen uden at det skal blive en halvlunken oplevelse.

Tankegangen omkring mikroeventyr inspirerer os. For mikroeventyr kan foregå lige om hjørnet og behøver derfor ikke at være et større projekt. Det handler om at tænke små eventyr ind i de små ture og gå på opdagelse i hvad vores nærområde har at tilbyde af eventyr. Personligt bruger vi vores lokale Momunity gruppe. Andre mødre har sikkert allerede opdaget de unikke steder lokalt, og derfor behøver vi ikke finde på nyt hver gang. Derudover bruger vi Visit Nordsjælland som inspiration fordi vi bor i Nordsjælland og synes det er en udfordring altid at opfinde den dybe tallerken når vi skal opleve noget nyt.

Samarbejde som giver mening

Vi har fået sponsoreret temaet fordi vi ønsker at gå i dybden med naturen det næste halve år, og vi havde hverken råd til – eller indsigt i – hvad man har brug for til sådan et eventyr, så heldigvis var kyndig hjælp til rådighed. Sine og jeg har en begrænset viden, men er oprigtigt nysgerrige på, hvad der skal til for at få nogle skønne oplevelser i naturen. Vi er meget begejstrede over vores samarbejdspartnere. Pinewood hjælper os med den rigtige beklædning, AB Camping hjælper med det vigtige grej fra Stanley og VisitNordsjælland inspirerer til, hvor vi kan komme på eventyr i nærområdet.

Hvis du vil følge med i vores MomuniTema Mikroeventyr, så følg os på Instagram eller her på Momunity.dk under MomuniTEMA.

De simple mikroeventyr

Vi har snydt lidt, og øvet os i at være på mikroeventyr den sidste måned. Det er ingen hemmelighed, at vi er magelige mødre og hvis projektet bliver for uoverskueligt, så mister vi hurtigt interessen.. Og alligevel – 6 børn med snotnæser og hver deres lige delte brændte/ubagte snobrød.. Det kan godt blive en udfordring. Men ofte er udfordringen langt større i teorien end i praksis har vi oplevet.

April har budt på 3 simple mikroeventyr:

Bålhygge og snobrød
Når vejret stadig er koldt og ustadigt, så er bålhygge et af de mikroeventyr som kan gøres spontant og ikke kræver så meget. Og et bål, snobrød og tæpper kan altså noget. Børnene tuller rundt og vi får os gode snakke hen over flammerne. Nærvær og hygge! Vi har øvet os i at lave det perfekte bål til snobrød og testet forskellige snobrødstyper. Google har masser af gode forslag på alternative snobrød med ost, pølse og som fladbrød. Sidste gang trak det pludselig op til storm, regn og torden. Det var en helt særlig oplevelse selvom vi måtte løbe stærkt! 😀

Lygteudflugt
Klæd børnene varmt på og tag et par lygter eller pandelygter med ud i mørket. Kig efter dyr, se deres øjne reflektere eller led efter spor på turen. Det skaber gode snakke med børnene og de sover så godt efter mikroeventyr lige inden sengetid.

Fisketur
Tag børnene med ud til en ”put and take”-sø. Flere søer har familiepriser og børnesø tilknyttet med masser af fisk, så børnenes tålmodighed bliver imødekommet. Du skal selv medbringe fiskegrej, ved enkelte kan man låne. Vi har selv gravet regnorme op til krogen og børnene synes det er sjovt at være med til at se hvad fiskene spiser.

Næste mikroeventyr bliver til Enghjorten Naturlegeplads, hvor vi kan vise vores nytillærte bålskills ved bålpladsen. Det er en naturlegeplads med shelter og en discgolfbane. https://www.visitnordsjaelland.dk/nordsjaelland/planlaeg-din-tur/naturlegepladsen-eghjorten-gdk620567

Vil du dele dine mikroeventyr?

Vi elsker når I deler jeres egne mikroeventyr, så tag os endelig når I er ude og opleve. Danmark har så meget godt at byde på og vi mødre skal inspirere hinanden til de simple, skønne naturoplevelser. Tag @Momunitydk og brug #mikroeventyr og #baredanmark. Så deler vi!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så er du med i lodtrækningen om et års medlemskab af Momunity (værdi 299 kr.)