fbpx

Af Michele Teglgaard – Sundhedsplejerske og familieterapeut

Sommerferien står for døren, og for de fleste betyder det håb om at få sine ønsker opfyldt. Uanset om det er ønsket om at sove længe, ligge og dase, læse en bog, lege i vandkanten, løbe eller cykle nogle ture, fiske eller noget som de fleste kan genkende – håbet om at genfinde nærheden med hinanden som familie eller par.

Forventningerne er ikke altid tydelige for os selv og derfor heller ikke for den/dem du skal holde ferie med. Det er en rigtig god ide, at holde et lille feriemøde hvor alle deler deres personlige ønsker ift. hvad ferien skal indeholde.

Mange familier i Danmark har en travl hverdag, hvor vi lever i vores forskellige arenaer – vuggestue, børnehave, skole og arbejde. For børn der har to hjem er ferietiden ofte også en travl tid. At være på ferie først med mor og så med far og deres kærester betyder mange skift og hensyn. Det tager ofte tid at falde ind i ferierytmen, uanset hvilken slags familie man er en del af. Så fat mod, selvom ferien måske starter kaotisk eller lige hektisk nok.

En god start, kan være ikke at planlægge noget de første dage og give sig god tid til at falde til ro. Den første dag vil jeg anbefale at man holder et familie møde hvor den/de voksne fortæller om rammerne for dagen eller ugen, afhængig af børnenes alder. Endvidere anbefales at de voksne lægger ud med at fortælle hvad de selv ønsker at få ud af ferien. det kan f.eks. være ønsket om at drikke kaffe i fred og ro om morgenen uden forstyrrelser, inden dagens leg begynder. Måske en gåtur alene en tidlig morgen, eller ønsket om at lave sine egne pizzaer, eller en særlig aktivitet med barnet/børnene – eller hvad det nu måtte være.

Der må selvfølgelig gerne både være personlige ting og noget der involverer de andre i familien. Husk at ønsker er ønsker og alle ønsker kan nødvendigvis ikke opfyldes, men bare det at de bliver hørt og anerkendt kan gøre en stor forskel.

God fornøjelse i sommerlandet!

Læs mere om Familieterapeut Michele Teglgaard her www.micheleteglgaard.dk

Her er hvad vores Momunity Mamas vægter som noget af det allervigtigste for deres sommerferie: 

Kathrine Rogér

“For mig er det aller vigtigste at vi alle kommer ned i gear, at vi får lov til bare at have dage hvor vi bare er, og er sammen og tager dagene som de kommer. En ekstra bonus for mig er at få lov til at sove længere end normalt og bare ligge i sengen lidt inden jeg står op.  Og min mand ved det heldigvis godt..;)

Tina Schak Matzen

“For mig er det allervigtigste Morten og Tina tid bare en enkelt dag. Med børnene er det, bare at slappe af og falde helt ned i gear”

Kristina Birch Schmidt

“At vi kan tilbringe dagene sammen alle 4. Spise vores måltider sammen og bare lave ting sammen som vi ikke kan gøre i hverdagen. Derudover sove længe, lave spontane ture ud i det blå. 3 ugers ren frihed.”

Milla Rosa Buch

“For os er det vigtigst bare at havde tid. Både til hinanden og til sig selv. Vi skal på telttur uden eletronik og bare være sammen og vi skal have vores egen aftaler ud af huset hver for sig. Vi skal spille brætspil, tage på ture, bare slappe af foran fjernsynet, se vores venner og familie men aller vigtigst: vi skal bare ha tid og latter… børnelatter er det beste i verden!”

Cécilia Maria Gigand-Frost

“For mig er det vigtigt at få slappet af, gearet ned og passet på mig selv. Gerne med et par dage hvor jeg kan sove længe – og min kæreste tager vores datter. Derudover at hygge os som familie, have det sjovt og tage dagene som de kommer.”

Sophie Skriver

“Vi skal morgenbade og aftenbade og spise alt for mange is, hygge med venner fra nær og fjern, opleve nye sjove ting sammen, og nyde det velkendte og hinanden en hel masse”

Monica Morilla Fernandez

“Jeg har valgt at have børnene hjemme i hele skolernes sommerferie. Og selvom jeg elsker dem, så bliver det vigtigste for mig at gå en tur alene (helst) hver aften, når manden er hjemme. Så jeg hver dag opnår ro til at tænke og mærke mig selv”

Malene Hoffmann Jakobsen

“For mig/os er det vigtigst at vi kommer ned i tempo og væk hjemmefra. Selv om vi elsker vores hjem. Vi bor på et landsted, hvor der altid er noget at gøres. Vi driver også firma hjemmefra med ansatte der møder ind. Så det at komme lidt hjemmefra er lig med ferie for os”

Maja Littau

“For mig er det vigtigt, at vi gentager lidt fra Coronadagene: “Isolation” til os som familie, gåture i skoven, øve os på at cykle uden særligt formål og ikke at proppe dagene med aftaler og arrangementer  Det gjorde os SÅ godt og det vil jeg altid indføre i vores ferier!”

Mette Kjær

“For os er tid vigtigt og ikke at pakke kalenderen med alt for mange ting man skal nå på den halve tid  Og så at gøre ting sammen og i roligt tempo. Og så prioriterer jeg at have en eller to fridage efter de tre ugers ferie for mig selv og det er guld værd, selvom tiden med børnene er dejlig, er det også nødvendigt for mig ihvertfald at få lidt tid alene.”

Simone Christensen

“Lidt alene tid med hver af mine børn.”

Rikke Christine Friis Velsboe

“Jeg er super indadvendt og har bare brug for alenetid et par gange i løbet af en ferie, for at lade batterierne op. Tiden bruger jeg på alt fra at lægge neglelak til frivilligt arbejde, men fælles for mine projekter er at det er noget jeg gør for MIG.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så er du med i lodtrækningen om et års medlemskab af Momunity (værdi 299 kr.)