Uddrag fra bogen: “Turen går til Barselsland” af Rikke Melhede, med hjælp fra autentiske mødres dagbogsnotater fra deres barselstid.

Smuldrede forventninger

“Jeg troede, at det ville være en drøm at være gravid – jeg havde hørt om hvor skønt og dejligt det var. Jeg startede med mega kvalme og hedeture. Nåh ja, det sagde de fleste at de havde oplevet – “Det varer kun de første 3 måneder…” – okay, så kommer vi nok igennem det. Jeg forberedte mig og sørgede for at spise morgenmad i god nok tid til, at jeg kunne nå at kaste op, inden jeg skulle sidde i kø i min bil på vej til arbejde. I bilen havde jeg, udover en pose, gerne en flaske vand, en pakke mariekiks og en pose agurker. Det skete selvfølgelig også, at jeg kom afsted uden, og jeg har da formået at kaste op i mit halstørklæde i køen på motorvejen. For mig fortsatte kvalmen gennem hele graviditeten, men heldigvis stilnede det af efter ca. tyve uger.

Derudover så troede jeg, at når jeg gik på barsel otte uger før termin, så skulle jeg bare hygge mig! Jeg skulle gå en masse ture i skoven, høre lydbøger og musik, gå til gravidsvømning, vandyoga og alt muligt lækkert, men..”

Kærlighed sidder jo ikke i brysterne

“At man skal huske, at tage sin egen iltmaske på først, det gælder også for mødre. Især for mødre faktisk. Jeg har altid været en lille power woman. Mine forventninger var, at jeg også skulle være en power mor. En power mor der skulle amme mit barn, til han var i hvert fald et år! Mit ammeforløb gik fantastisk! Der var så meget mælk, at det løb helt ukontrollerbart fra det modsatte bryst, når jeg ammede. Min søn skulle sådan set bare synke.

Han tog himmelrivende 300 g. på om ugen.              

Indtil han ikke gjorde mere!

Jeg havde egentlig godt bemærket, at jeg ikke længere behøvede en stofble over brystet, når jeg ammede om natten. Jeg havde bemærket, at han var begyndt at slå til mine bryster, under amningen, men jeg havde ikke tænkt videre over det.”

Efterskælvet

“I dag har været en hård dag. Efterskælvet af i går er stadig i min krop. Jeg havde baby alene i næsten tolv timer i streg, og så vågnede hun ca. hver halve time hele natten. Hun er begyndt at sove lidt længere stræk om dagen, i hvert fald længere end fyrre minutter ad gangen. Det er rart. Så får jeg en pause. Jeg skal blive bedre til at bruge den på at koble af, og ikke bage boller og støvsuge.

Jeg skal passe på mig selv..”

 Når man savner sit arbejde

“Jeg savnede hurtigt min hverdag og mit arbejde. Savnede tid til at være mig selv og ikke kun mor. Jeg syntes, det var så skamfuldt at have de følelser. Mine veninder der fødte nogenlunde samtidig, elskede at være hjemme og havde ikke behov for andet end at kigge på deres lille baby – men jeg havde et kæmpe behov for også at være mig..”

2. Marts 2020 

“Kære babypige. Du er snart 6 måneder gammel!

I går blev du døbt. Sikke en skør dag. Jeg føler, det hele gik så stærkt. Vi var alt for mange til, at vi kunne nå at sige hej til alle. 

Nu er du blevet døbt, for traditionen og for skønheden i det. Vi kan ikke prale med troen i vores hus, ikke den religiøse af slagsen i hvert fald, men en velsignelse af det mest dyrebare man ejer, kan næppe være en dårlig idé!”

Turen går til Barselsland er en autentisk og biografisk skildring af livet på barsel. De kærlige, skammelige og humoristiske oplevelser og tanker, beskrives hudløst ærligt af de barslende selv. Bogen er skrevet til såvel førstegangs- som flergangs mødre og fædre og giver læseren et helt unikt, filterløst indblik, i hvordan fødsler og barsel opleves. Bogen kan med fordel læses af såvel bedsteforældre som jordemødre, syge- og  sundhedsplejersker. Via beretninger og dagbogsnotater tages læseren rundt i alle afkroge af barselslivet: ammekatastrofer, forbudte tanker, zombie følelser, ensomhed, og lortebleer. Bogens vigtigste budskab er, at alle barsler er forskellige og at DU er god nok som du er. At få DIG til at føle som del af fællesskabet og få det bedst mulige ud af din barsel, uanset hvordan den er.

Køb bogen HER  – Der er 10 % rabat med koden Momunity 🙂


 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så er du med i lodtrækningen om et års medlemskab af Momunity (værdi 299 kr.)